Wanneer een nieuwe regering wordt geïnstalleerd, zal die hoogstwaarschijnlijk het reddingsplan van het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Unie gaan heronderhandelen.

Dat reddingsplan heeft een waarde van in totaal 67,50 miljard euro en de kans is groot dat de obligatiehouders in een aangepaste versie van het plan minder beschermd gaan zijn.

Michael Noonan, woordvoerder van oppositiemaatschappij Fine Gael, is van mening dat niet alleen de Ierse belastingbetaler moet opdraaien voor de geleden schade. Ook de koper van obligaties zal volgens Noonan mee worden betrokken in het verhaal.

Wanneer een nieuwe regering wordt geïnstalleerd, zal die hoogstwaarschijnlijk het reddingsplan van het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Unie gaan heronderhandelen. Dat reddingsplan heeft een waarde van in totaal 67,50 miljard euro en de kans is groot dat de obligatiehouders in een aangepaste versie van het plan minder beschermd gaan zijn. Michael Noonan, woordvoerder van oppositiemaatschappij Fine Gael, is van mening dat niet alleen de Ierse belastingbetaler moet opdraaien voor de geleden schade. Ook de koper van obligaties zal volgens Noonan mee worden betrokken in het verhaal.