De problemen zijn inmiddels bekend: de financiële markten vrezen dat de Ieren er niet in gaan slagen om het deficiet op hun begroting in voldoende mate terug te dringen.

Peter Schaffrik, head of European rates strategy bij Royal Bank of Canada Europe Ltd. in Londen, merkt op dat Portugal en vooral Ierland momenteel de probleemgevallen in Europa zijn.

Het rendement op de 10-jarige Ierse staatsobligatie steeg gisteren met 21 basispunten tot 8,04%, de spread met de Duitse staatsobligaties bedroeg 550 basispunten of 5,50%.

De problemen zijn inmiddels bekend: de financiële markten vrezen dat de Ieren er niet in gaan slagen om het deficiet op hun begroting in voldoende mate terug te dringen. Peter Schaffrik, head of European rates strategy bij Royal Bank of Canada Europe Ltd. in Londen, merkt op dat Portugal en vooral Ierland momenteel de probleemgevallen in Europa zijn. Het rendement op de 10-jarige Ierse staatsobligatie steeg gisteren met 21 basispunten tot 8,04%, de spread met de Duitse staatsobligaties bedroeg 550 basispunten of 5,50%.