Gouverneur van de Ierse centrale bank Patrick Honohan verklaarde nochtans er van overtuigd te zijn dat Ierland ook in 2011 gewoon beroep zal kunnen blijven doen op de obligatiemarkten om zich te financieren.

Honohan gaf wel toe dat het tijd vergt alvorens de financiële markten opnieuw gekalmeerd zullen zijn. Momenteel is het wantrouwen van de beleggers groot, wat de onafgebroken koersdalingen van de laatste dagen verklaart.

Ierland is volledig gefinancierd tot midden volgend jaar, zodat er nog tijd is om de puntjes op de i te zetten. De aangekondigde besparingsmaatregelen zullen volgens Honohan het vertrouwen in Ierland doen terugkeren.

Gouverneur van de Ierse centrale bank Patrick Honohan verklaarde nochtans er van overtuigd te zijn dat Ierland ook in 2011 gewoon beroep zal kunnen blijven doen op de obligatiemarkten om zich te financieren. Honohan gaf wel toe dat het tijd vergt alvorens de financiële markten opnieuw gekalmeerd zullen zijn. Momenteel is het wantrouwen van de beleggers groot, wat de onafgebroken koersdalingen van de laatste dagen verklaart. Ierland is volledig gefinancierd tot midden volgend jaar, zodat er nog tijd is om de puntjes op de i te zetten. De aangekondigde besparingsmaatregelen zullen volgens Honohan het vertrouwen in Ierland doen terugkeren.