Allied Irish Banks is de vierde Ierse bank die sinds 2008 genationaliseerd wordt. Anglo Irish Bank Corp., Irish Nationwide Building Society en EBS Building Society werden al eerder door de staat overgenomen. Financieminister Brian Lenihan kondigde aan dat de overheid 3,70 miljard euro in de bank zal geïnvesteerd worden.

Daarmee wordt het belang van de Ierse staat in Allied Irish Banks opgetrokken van 19 tot 92%. De beurswaarde van het aandeel Allied Irish Banks is compleet door de vloer gezakt.

Op de piek bedroeg de totale beurskapitalisatie op een bepaald moment 21 miljard euro, inmiddels is dat nog 341 miljoen euro. Zonder de kapitaalinjectie zou Allied Irish Banks op 1 januari niet meer hebben bestaan, aldus Lenihan.

Allied Irish Banks is de vierde Ierse bank die sinds 2008 genationaliseerd wordt. Anglo Irish Bank Corp., Irish Nationwide Building Society en EBS Building Society werden al eerder door de staat overgenomen. Financieminister Brian Lenihan kondigde aan dat de overheid 3,70 miljard euro in de bank zal geïnvesteerd worden. Daarmee wordt het belang van de Ierse staat in Allied Irish Banks opgetrokken van 19 tot 92%. De beurswaarde van het aandeel Allied Irish Banks is compleet door de vloer gezakt. Op de piek bedroeg de totale beurskapitalisatie op een bepaald moment 21 miljard euro, inmiddels is dat nog 341 miljoen euro. Zonder de kapitaalinjectie zou Allied Irish Banks op 1 januari niet meer hebben bestaan, aldus Lenihan.