Moody's verwacht een verlaging van één of twee stappen, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op.

Maandag had het ratingbureau, na de ratingverlaging van Moody's van de Ierse staat vorige week, de rating van alle Ierse banken met 3 tot 5 stappen verlaagd. Hierdoor zijn Anglo Irish en Irish Nationwide 'junk' geworden.

Bank of Ireland (Baa2) en Allied Irish Banks (Baa3) zijn nog net Investment Grade. De Ierse spreads reageerden negatief op het nieuws en liepen over de hele curve circa 20 bps uit.

Ook de Spaanse banken zijn op een review voor mogelijke ratingverlaging gezet, nadat ze dat vorige week al gedaan hadden voor de staat. De Spaanse spread liep enkele bps uit.

Moody's verwacht een verlaging van één of twee stappen, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. Maandag had het ratingbureau, na de ratingverlaging van Moody's van de Ierse staat vorige week, de rating van alle Ierse banken met 3 tot 5 stappen verlaagd. Hierdoor zijn Anglo Irish en Irish Nationwide 'junk' geworden. Bank of Ireland (Baa2) en Allied Irish Banks (Baa3) zijn nog net Investment Grade. De Ierse spreads reageerden negatief op het nieuws en liepen over de hele curve circa 20 bps uit. Ook de Spaanse banken zijn op een review voor mogelijke ratingverlaging gezet, nadat ze dat vorige week al gedaan hadden voor de staat. De Spaanse spread liep enkele bps uit.