De situatie in Ierland is volgens Hellmeyer viel stabieler dan algemeen wordt aangenomen. Er moet echter verder gekeken dan de oppervlakte, daaronder zien de fundamentele economische cijfers er niet eens zo slecht uit.

De credit default swap (CDS) spreads op Ierse staatsobligaties geven volgens Hellmeyer een overdreven situatie aan. De stijging van de spreads heeft ook te maken met de economische onzekerheid.

Financieminister Brian Lenihan herhaalde gisteren nogmaals dat het land cash reserves voor een bedrag van 22 miljard euro en een reservepensioenfonds van 25 miljard euro. Hellmeyer wijst er op dat het reddingsplan Ierland werd opgedrongen, het was geen vrije keuze.

De situatie in Ierland is volgens Hellmeyer viel stabieler dan algemeen wordt aangenomen. Er moet echter verder gekeken dan de oppervlakte, daaronder zien de fundamentele economische cijfers er niet eens zo slecht uit. De credit default swap (CDS) spreads op Ierse staatsobligaties geven volgens Hellmeyer een overdreven situatie aan. De stijging van de spreads heeft ook te maken met de economische onzekerheid. Financieminister Brian Lenihan herhaalde gisteren nogmaals dat het land cash reserves voor een bedrag van 22 miljard euro en een reservepensioenfonds van 25 miljard euro. Hellmeyer wijst er op dat het reddingsplan Ierland werd opgedrongen, het was geen vrije keuze.