Wat is er gebeurd? De overheid heeft de privé-sector aangemoedigd om risico's te nemen. Die risico's werden bovendien nog eens door de overheid gegarandeerd, waardoor het hek helemaal van de dam was.

Het knelpunt was volgens Smithers & Co was wanneer deze garantie, die aanvankelijk alleen maar impliciet was, plots expliciet werd gemaakt. Plotsklaps werd het probleem zodoende onbeheersbaar.

Het gevolg van het oplopen van de schulden in de privé-sector heeft in combinatie met het oplopen van de overheidsdeficieten aanleiding gegeven tot een diepe recessie. Gelijkaardige problemen kunnen ook in andere landen gaan opduiken.

Wat is er gebeurd? De overheid heeft de privé-sector aangemoedigd om risico's te nemen. Die risico's werden bovendien nog eens door de overheid gegarandeerd, waardoor het hek helemaal van de dam was. Het knelpunt was volgens Smithers & Co was wanneer deze garantie, die aanvankelijk alleen maar impliciet was, plots expliciet werd gemaakt. Plotsklaps werd het probleem zodoende onbeheersbaar. Het gevolg van het oplopen van de schulden in de privé-sector heeft in combinatie met het oplopen van de overheidsdeficieten aanleiding gegeven tot een diepe recessie. Gelijkaardige problemen kunnen ook in andere landen gaan opduiken.