De euro is vanmorgen voor de tweede dag op rij gedaald, dit als gevolg van speculatie dat nieuwe verkiezingen in Ierland de implementatie van het reddingsplan gaan uitstellen.

Vanmorgen werd de euro in Singapore verhandeld aan 1,3577 dollar, tegenover een slotkoers van 1,3627 dollar gisterenavond in New York. Maandag werd de euro al 0,30% goedkoper.

Greg Gibbs, currency strateeg bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Sydney, is van mening dat nog meer onzekerheid de koers van de euro verder onder druk kan zetten.

De vraag is bovendien of de regering haar begroting, die begin december zal worden voorgesteld, zal kunnen handhaven.

De euro is vanmorgen voor de tweede dag op rij gedaald, dit als gevolg van speculatie dat nieuwe verkiezingen in Ierland de implementatie van het reddingsplan gaan uitstellen. Vanmorgen werd de euro in Singapore verhandeld aan 1,3577 dollar, tegenover een slotkoers van 1,3627 dollar gisterenavond in New York. Maandag werd de euro al 0,30% goedkoper. Greg Gibbs, currency strateeg bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Sydney, is van mening dat nog meer onzekerheid de koers van de euro verder onder druk kan zetten. De vraag is bovendien of de regering haar begroting, die begin december zal worden voorgesteld, zal kunnen handhaven.