Dat had op de eerste plaats te maken met het feit dat Ierland weigert om de vennootschapsbelasting van 12,50% op te trekken tot in de buurt van het Europees gemiddelde.

De nieuwe Ierse premier Enda Kenny vindt dat zijn land oneerlijk wordt behandeld, naar zijn mening gaat het niet op om alle lasten op de schouders van de belastingbetaler te leggen.

Ierland moet nu 5,80% rente betalen op zijn leningen en dat is volgens Kenny te veel. Uiteindelijk is volgens hem niet de belastingbetaler verantwoordelijk voor de crisis, maar moet een beschuldigende vinger richting banken uitgestoken worden.

Dat had op de eerste plaats te maken met het feit dat Ierland weigert om de vennootschapsbelasting van 12,50% op te trekken tot in de buurt van het Europees gemiddelde. De nieuwe Ierse premier Enda Kenny vindt dat zijn land oneerlijk wordt behandeld, naar zijn mening gaat het niet op om alle lasten op de schouders van de belastingbetaler te leggen. Ierland moet nu 5,80% rente betalen op zijn leningen en dat is volgens Kenny te veel. Uiteindelijk is volgens hem niet de belastingbetaler verantwoordelijk voor de crisis, maar moet een beschuldigende vinger richting banken uitgestoken worden.