De kans dat hij daarna premier blijft lijkt klein, gegeven de grote problemen van het land. De Portugese leningen kampten anderzijds met hogere rentes als gevolg van de onrust.

De kans op enige vorm van herstructureringen van de schulden neemt volgens Theodoor Gilissen Bankiers steeds verder toe.

Ten slotte lijken de kansen voor Axel Weber toegenomen om president van de ECB te worden. Twee kleinere landen willen aanspraak doen op andere posities binnen de ECB en maken de weg meer voor hem vrij.

Weber is bekend tegenstander van het huidige wat ruimere monetaire beleid van de ECB, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. Een te vroege verkrapping zou voor een verdere rem op de groei binnen Europa zorgen.

De kans dat hij daarna premier blijft lijkt klein, gegeven de grote problemen van het land. De Portugese leningen kampten anderzijds met hogere rentes als gevolg van de onrust. De kans op enige vorm van herstructureringen van de schulden neemt volgens Theodoor Gilissen Bankiers steeds verder toe. Ten slotte lijken de kansen voor Axel Weber toegenomen om president van de ECB te worden. Twee kleinere landen willen aanspraak doen op andere posities binnen de ECB en maken de weg meer voor hem vrij. Weber is bekend tegenstander van het huidige wat ruimere monetaire beleid van de ECB, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. Een te vroege verkrapping zou voor een verdere rem op de groei binnen Europa zorgen.