De 10-jaars risico-opslag bedraagt nu 5,5%, ruim 1%-punt lager dan begin van het jaar. Ierland heeft woensdag Eur 3,5 mrd van de 11,9 mrd in de obligatie die januari 2014 afloopt geruild naar een nieuwe februari 2015 lening.

Het zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk vooral Ierse banken geweest die deze ruil hebben gedaan om zo nog een iets hoger rendement te krijgen.

Bovendien ontbrak er in 2015 nog een lening op de Ierse curve en helpt het Ierland met het spreiden van de aflossingen.

Dit is goed nieuws voor Ierland en een steun in de rug voor als het land zelf weer de obligatiemarkt moet gaan betreden.

De 10-jaars risico-opslag bedraagt nu 5,5%, ruim 1%-punt lager dan begin van het jaar. Ierland heeft woensdag Eur 3,5 mrd van de 11,9 mrd in de obligatie die januari 2014 afloopt geruild naar een nieuwe februari 2015 lening. Het zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk vooral Ierse banken geweest die deze ruil hebben gedaan om zo nog een iets hoger rendement te krijgen. Bovendien ontbrak er in 2015 nog een lening op de Ierse curve en helpt het Ierland met het spreiden van de aflossingen. Dit is goed nieuws voor Ierland en een steun in de rug voor als het land zelf weer de obligatiemarkt moet gaan betreden.