Daarnaast namen ook de bedrijfsinvesteringen af en daalde de export. Volgens cijfers verstrekt door het Central Statistics Office in Dublin groeide de economie tijdens het derde kwartaal nog met 0,60%.

Op jaarbasis daalde het BBP in 2010 met 1%. Het was al het derde jaar op rij dat er een daling werd opgetekend, hetgeen aangeeft hoe ernstig de Ierse economische crisis wel is.

Bovendien zien de vooruitzichten er allesbehalve goed uit tegen de achtergrond van de zware besparingsmaatregelen die de Ierse regering heeft moeten treffen. Voor het eerste kwartaal van 2011 wordt alleszins een nieuwe krimp verwacht.

Daarnaast namen ook de bedrijfsinvesteringen af en daalde de export. Volgens cijfers verstrekt door het Central Statistics Office in Dublin groeide de economie tijdens het derde kwartaal nog met 0,60%. Op jaarbasis daalde het BBP in 2010 met 1%. Het was al het derde jaar op rij dat er een daling werd opgetekend, hetgeen aangeeft hoe ernstig de Ierse economische crisis wel is. Bovendien zien de vooruitzichten er allesbehalve goed uit tegen de achtergrond van de zware besparingsmaatregelen die de Ierse regering heeft moeten treffen. Voor het eerste kwartaal van 2011 wordt alleszins een nieuwe krimp verwacht.