De Ierse economie is echter in betere staat dan de Griekse of dan de economie in andere Europese landen in moeilijkheden. Dat is alleszins de mening van Chris Watling, managing director bij Longview Economics.

De Ierse economie moet nog steeds in staat worden geacht om te groeien en dat is bijvoorbeeld niet het geval met de Griekse. Dat mag in de huidige omstandigheden als een voordeel beschouwd worden.

Watling is overigens van mening dat landen als Ierland in de toekomst hun schulden niet meer zo hoog mogen laten oplopen. Die schulden kunnen alleen verdwijnen door ze te laten inflateren en dat is in de huidige economische Europese omstandigheden niet mogelijk.

De Ierse economie is echter in betere staat dan de Griekse of dan de economie in andere Europese landen in moeilijkheden. Dat is alleszins de mening van Chris Watling, managing director bij Longview Economics. De Ierse economie moet nog steeds in staat worden geacht om te groeien en dat is bijvoorbeeld niet het geval met de Griekse. Dat mag in de huidige omstandigheden als een voordeel beschouwd worden. Watling is overigens van mening dat landen als Ierland in de toekomst hun schulden niet meer zo hoog mogen laten oplopen. Die schulden kunnen alleen verdwijnen door ze te laten inflateren en dat is in de huidige economische Europese omstandigheden niet mogelijk.