De oppositie stemde tegen omdat ze de rente die Ierland moet betalen op de leningen te hoog vinden, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.

Moody's heeft vorige week de rating verlaagd van Aa2 naar Baa1. Het ratingvooruitzicht blijft negatief. De voornaamste redenen voor de verlaging zijn de extra bankgerelateerde schulden, verhoogde onzekerheid met betrekking tot het economische vooruitzicht en hogere schuldpositie van de Ierse staat.

Fitch had de rating van Ierland de week voordien al verlaagd naar BBB+, S&P kent een A rating toe aan Ierland, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.

De oppositie stemde tegen omdat ze de rente die Ierland moet betalen op de leningen te hoog vinden, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. Moody's heeft vorige week de rating verlaagd van Aa2 naar Baa1. Het ratingvooruitzicht blijft negatief. De voornaamste redenen voor de verlaging zijn de extra bankgerelateerde schulden, verhoogde onzekerheid met betrekking tot het economische vooruitzicht en hogere schuldpositie van de Ierse staat. Fitch had de rating van Ierland de week voordien al verlaagd naar BBB+, S&P kent een A rating toe aan Ierland, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.