De OESO rekent voor 2011 op een BBP-groei met 3%, of tweemaal het Europees gemiddelde. Vorig jaar kromp de Ierse economie met 7%, een tempo dat ongezien was.

Bij de Irish Central Bank is gouverneur Patrick Honohan van mening dat de Ierse economie zich dicht bij de bodem bevindt. Honohan verwacht vanaf de tweede helft van dit jaar economisch herstel.

Dit jaar zal volgens de OESO de Ierse export voor het eerst sinds 2007 opnieuw gaan toenemen. De ISEQ benchmark stock index is dit jaar met 3% gestegen en nam zodoende al een voorsprong op beter economisch weer.

De Griekse, Portugese en Spaanse beurzen, drie landen die het economisch ook moeilijk hebben, zagen de beurskoersen gemiddeld met 23% dalen.

Carsten Brzeski, econoom bij ING Group, is van mening dat de come-back van de Celtic Tiger een signaal geeft dat ook Griekenland moet doorbijten en strenge besparingsmaatregelen doorvoeren.

In Ierland stijgt het consumentenvertrouwen opnieuw en trekken de kleinhandelsverkopen weer aan. Die verkopen zijn gedurende twee jaar gedaald, om vanaf mei weer te herstellen.

De OESO rekent voor 2011 op een BBP-groei met 3%, of tweemaal het Europees gemiddelde. Vorig jaar kromp de Ierse economie met 7%, een tempo dat ongezien was. Bij de Irish Central Bank is gouverneur Patrick Honohan van mening dat de Ierse economie zich dicht bij de bodem bevindt. Honohan verwacht vanaf de tweede helft van dit jaar economisch herstel. Dit jaar zal volgens de OESO de Ierse export voor het eerst sinds 2007 opnieuw gaan toenemen. De ISEQ benchmark stock index is dit jaar met 3% gestegen en nam zodoende al een voorsprong op beter economisch weer. De Griekse, Portugese en Spaanse beurzen, drie landen die het economisch ook moeilijk hebben, zagen de beurskoersen gemiddeld met 23% dalen. Carsten Brzeski, econoom bij ING Group, is van mening dat de come-back van de Celtic Tiger een signaal geeft dat ook Griekenland moet doorbijten en strenge besparingsmaatregelen doorvoeren. In Ierland stijgt het consumentenvertrouwen opnieuw en trekken de kleinhandelsverkopen weer aan. Die verkopen zijn gedurende twee jaar gedaald, om vanaf mei weer te herstellen.