Mark Pervan, grondstoffenspecialist bij Australia & New Zealand Banking Group, wijst er op dat de vraag naar goud nog steeds zeer gezond blijft. Een forse correctie lijkt dan ook onwaarschijnlijk.

Iedereen kijkt volgens Pervan naar de dollar en naar wat er in Europa gaat gebeuren. Op de valutamarkten lijkt de koers van de euro te stabiliseren rond het niveau van 1,3650 dollar.

Uit een rondvraag bij handelaars blijkt dat een meerderheid van hen verwacht dat de goudprijs volgende week opnieuw gaat stijgen, dit tegen de achtergrond van de Ierland-crisis.

Mark Pervan, grondstoffenspecialist bij Australia & New Zealand Banking Group, wijst er op dat de vraag naar goud nog steeds zeer gezond blijft. Een forse correctie lijkt dan ook onwaarschijnlijk. Iedereen kijkt volgens Pervan naar de dollar en naar wat er in Europa gaat gebeuren. Op de valutamarkten lijkt de koers van de euro te stabiliseren rond het niveau van 1,3650 dollar. Uit een rondvraag bij handelaars blijkt dat een meerderheid van hen verwacht dat de goudprijs volgende week opnieuw gaat stijgen, dit tegen de achtergrond van de Ierland-crisis.