Het voorbeeld van Irish Life toont aan dat de Ierse banksector een zwalpend schip is gebleven. Via een kapitaalverhoging haalde deze bank in de herfst van vorig jaar nog 243 miljoen euro op.

Inmiddels bedraagt de beurskapitalisatie van Irish Life nog minder dan de helft van dat bedrag. Maar ook de andere banken zijn er slecht aan toe, ook al zijn ze meestal grotendeels in handen van de staat.

Niall O'Connor, analist bij Credit Suisse Group AG, verwacht dat Dublin naar aanleiding van de stress tests het belang in Bank of Ireland zal moeten optrekken van 36% naar 60%.

Het voorbeeld van Irish Life toont aan dat de Ierse banksector een zwalpend schip is gebleven. Via een kapitaalverhoging haalde deze bank in de herfst van vorig jaar nog 243 miljoen euro op. Inmiddels bedraagt de beurskapitalisatie van Irish Life nog minder dan de helft van dat bedrag. Maar ook de andere banken zijn er slecht aan toe, ook al zijn ze meestal grotendeels in handen van de staat. Niall O'Connor, analist bij Credit Suisse Group AG, verwacht dat Dublin naar aanleiding van de stress tests het belang in Bank of Ireland zal moeten optrekken van 36% naar 60%.