De kans is volgens Theodoor Gilissen Bankiers groot dat de hele Ierse bankensector genationaliseerd zal worden.

Alleen Bank of Ireland krijgt tot juni de tijd om zelf genoeg kapitaal op te halen om een meerderheidsbelang van de overheid te voorkomen.

Allied Irish heeft veruit het meeste kapitaal nodig; Eur 13,3 mrd. Bank of Ireland heeft Eur 5,2 mrd nodig , Irish Life & Permanent Eur 4 mrd en EBS Eur 1,5 mrd. Om de balans te verkleinen moeten de banken per 2013 volgens Theodoor Gilissen Bankiers meer dan Eur 70 mrd aan bezittingen verkopen.

De bijdrage van de overheid, die uit het noodfonds zal komen en gedeeltelijk wordt gefinancierd door het Ierse staatspensioenfonds, kan lager uitvallen door afstempelen van achtergestelde obligatie en de beursgang van twee onderdelen van Irish Life & Permanent.

De kans is volgens Theodoor Gilissen Bankiers groot dat de hele Ierse bankensector genationaliseerd zal worden. Alleen Bank of Ireland krijgt tot juni de tijd om zelf genoeg kapitaal op te halen om een meerderheidsbelang van de overheid te voorkomen. Allied Irish heeft veruit het meeste kapitaal nodig; Eur 13,3 mrd. Bank of Ireland heeft Eur 5,2 mrd nodig , Irish Life & Permanent Eur 4 mrd en EBS Eur 1,5 mrd. Om de balans te verkleinen moeten de banken per 2013 volgens Theodoor Gilissen Bankiers meer dan Eur 70 mrd aan bezittingen verkopen. De bijdrage van de overheid, die uit het noodfonds zal komen en gedeeltelijk wordt gefinancierd door het Ierse staatspensioenfonds, kan lager uitvallen door afstempelen van achtergestelde obligatie en de beursgang van twee onderdelen van Irish Life & Permanent.