De kosten waaraan Portugal, Spanje, België enzovoort geld kunnen ontlenen, stijgen voortdurend. Dat is volgens Morici het gevolg van structurele problemen als gevolg van de creatie van de euro.

De Europese eenheidsmarkt heeft nieuwe problemen in het leven geroepen en de overheden blijken niet in staat te zijn om voor die problemen een oplossing te bedenken.

Zo zijn de Ierse banken te groot geworden, hun verplichtingen hebben een waarde van tweemaal het BBP. Geen enkel land, groot of klein, kan zo veel geld lenen. Dat maakt dat het Iers probleem vrijwel onoplosbaar is.

De kosten waaraan Portugal, Spanje, België enzovoort geld kunnen ontlenen, stijgen voortdurend. Dat is volgens Morici het gevolg van structurele problemen als gevolg van de creatie van de euro. De Europese eenheidsmarkt heeft nieuwe problemen in het leven geroepen en de overheden blijken niet in staat te zijn om voor die problemen een oplossing te bedenken. Zo zijn de Ierse banken te groot geworden, hun verplichtingen hebben een waarde van tweemaal het BBP. Geen enkel land, groot of klein, kan zo veel geld lenen. Dat maakt dat het Iers probleem vrijwel onoplosbaar is.