Sommige analisten hebben er een hard hoofd, de Ierse banken kunnen nog eens 27,50 miljard euro nodig hebben boven de uitgebreide steun die ze al voordien mochten ontvangen.

Daarmee zou ongeveer 80% van de 35 miljard euro die vorig jaar in het kader van het steunprogramma werd ontvangen zijn opgebruikt. De banken dreigen zodoende een bodemloos gat te worden.

Over de afgelopen twee jaar mochten de banken al 46,30 miljard euro aan overheidssteun ontvangen. Ze zijn nog steeds afhankelijk van noodsteun van de centrale bank vanwege het feit dat hun verliezen op probleemkredieten de verwachtingen van de vorige stress tests overtroffen.

Sommige analisten hebben er een hard hoofd, de Ierse banken kunnen nog eens 27,50 miljard euro nodig hebben boven de uitgebreide steun die ze al voordien mochten ontvangen. Daarmee zou ongeveer 80% van de 35 miljard euro die vorig jaar in het kader van het steunprogramma werd ontvangen zijn opgebruikt. De banken dreigen zodoende een bodemloos gat te worden. Over de afgelopen twee jaar mochten de banken al 46,30 miljard euro aan overheidssteun ontvangen. Ze zijn nog steeds afhankelijk van noodsteun van de centrale bank vanwege het feit dat hun verliezen op probleemkredieten de verwachtingen van de vorige stress tests overtroffen.