De banken moeten worden opgebroken, eventueel met de bedoeling om ze te verkopen. Daardoor kunnen de bezitters van achtergestelde obligaties van Allied Irish Banks opnieuw schade lijden.

Oliver Gilvarry, head of research bij Dolmen Securities in Dublin, is van mening dat het probleem nu bij de wortel dient te worden aangepakt, de banken moeten dringend geherkapitaliseerd worden.

Econoom Erik Nielsen van Goldman Sachs Group verklaarde dat de Ierland minstens 95 miljard euro nodig hebben voor de komende drie jaar, waarvan 65 miljard euro voor zichzelf en nog eens 30 miljard euro voor de banken.

De banken moeten worden opgebroken, eventueel met de bedoeling om ze te verkopen. Daardoor kunnen de bezitters van achtergestelde obligaties van Allied Irish Banks opnieuw schade lijden. Oliver Gilvarry, head of research bij Dolmen Securities in Dublin, is van mening dat het probleem nu bij de wortel dient te worden aangepakt, de banken moeten dringend geherkapitaliseerd worden. Econoom Erik Nielsen van Goldman Sachs Group verklaarde dat de Ierland minstens 95 miljard euro nodig hebben voor de komende drie jaar, waarvan 65 miljard euro voor zichzelf en nog eens 30 miljard euro voor de banken.