Allied Irish Banks Plc en Bank of Ireland, de twee grootste Ierse banken, zullen zodoende gedwongen worden om hun core Tier 1 ratio op te trekken tot 15%, komende van 8% nu.

Analist Simon Adamson van CreditSights berekende dat Allied Irish 9,10 miljard euro zou nodig hebben en Bank of Ireland 4,50 miljard euro. Die berekeningen zijn gebaseerd op de meest recente jaarverslagen van de banken in kwestie.

Volgens Adamson is het voorspellen van de toekomst van de Ierse banken pure speculatie. De totale kapitaalbehoefte van Allied Irish Banks Plc zal uiteindelijk afhankelijk zijn van wat de Ierse regering er mee van plan is te doen.

Allied Irish Banks Plc en Bank of Ireland, de twee grootste Ierse banken, zullen zodoende gedwongen worden om hun core Tier 1 ratio op te trekken tot 15%, komende van 8% nu. Analist Simon Adamson van CreditSights berekende dat Allied Irish 9,10 miljard euro zou nodig hebben en Bank of Ireland 4,50 miljard euro. Die berekeningen zijn gebaseerd op de meest recente jaarverslagen van de banken in kwestie. Volgens Adamson is het voorspellen van de toekomst van de Ierse banken pure speculatie. De totale kapitaalbehoefte van Allied Irish Banks Plc zal uiteindelijk afhankelijk zijn van wat de Ierse regering er mee van plan is te doen.