Zo is het een volstrekt raadsel hoe groot het zwart gat van de Ierse banksector precies is. Zolang er geen antwoord op deze vraag is geformuleerd, zal het ongetwijfeld rumoerig blijven op de Ierse obligatiemarkt.

De vraag is of minister van financiën Brian Lenihan zelf wel het antwoord op een aantal vragen weet. Hij heeft wel een oplossing geformuleerd voor Anglo Irish Bank, maar kent daar pas in oktober de kostprijs van.

Mogelijk kennen we pas binnen tien jaar de totale kostprijs van de ontmanteling van Anglo Irish Bank. Ook over de problemen bij andere Ierse banken is het laatste nog niet geweten. De belangrijkste vraag blijft echter: hoe is het allemaal zo ver kunnen komen?

Zo is het een volstrekt raadsel hoe groot het zwart gat van de Ierse banksector precies is. Zolang er geen antwoord op deze vraag is geformuleerd, zal het ongetwijfeld rumoerig blijven op de Ierse obligatiemarkt. De vraag is of minister van financiën Brian Lenihan zelf wel het antwoord op een aantal vragen weet. Hij heeft wel een oplossing geformuleerd voor Anglo Irish Bank, maar kent daar pas in oktober de kostprijs van. Mogelijk kennen we pas binnen tien jaar de totale kostprijs van de ontmanteling van Anglo Irish Bank. Ook over de problemen bij andere Ierse banken is het laatste nog niet geweten. De belangrijkste vraag blijft echter: hoe is het allemaal zo ver kunnen komen?