In een volgende fase kan ook Portugal beroep doen op dit fonds. Een eventueel Iers beroep op het EFSF kan mogelijk een "circuit breaker" voor de Europese begrotingscrisis worden, zo denkt Morgan Stanley.

Of met andere woorden: als gevolg van dit beroep kan de situatie gaan stabiliseren, wat een stijging van de koers van de euro tot gevolg zou hebben. Morgan Stanley zit met deze visie haaks op die van de meeste andere analisten.

Emma Lawson, in Hong Kong currency strategist voor Morgan Stanley, is niettemin van mening dat de begrotingscrisis serieuze risico's voor de euro blijft inhouden. De prognose van een stijging van de koers van de eenheidsmunt loopt volgens Lawson namelijk gevaar.

In een volgende fase kan ook Portugal beroep doen op dit fonds. Een eventueel Iers beroep op het EFSF kan mogelijk een "circuit breaker" voor de Europese begrotingscrisis worden, zo denkt Morgan Stanley. Of met andere woorden: als gevolg van dit beroep kan de situatie gaan stabiliseren, wat een stijging van de koers van de euro tot gevolg zou hebben. Morgan Stanley zit met deze visie haaks op die van de meeste andere analisten. Emma Lawson, in Hong Kong currency strategist voor Morgan Stanley, is niettemin van mening dat de begrotingscrisis serieuze risico's voor de euro blijft inhouden. De prognose van een stijging van de koers van de eenheidsmunt loopt volgens Lawson namelijk gevaar.