Elk land in moeilijkheden krijgt onmiddellijk hulp aangeboden, dit onder het mom dat het bankroet van een land tot een Armageddon zou leiden. Het heeft volgens Hassett weinig zin om een dergelijke houding aan te nemen.

Hij neemt Ierland als voorbeeld en dat stelt dat een Iers bankroet allesbehalve een Armageddon zou inluiden. Over een schuldherschikking mag zelfs niet worden gepraat.

In zo'n schuldherschikking zouden de obligatiehouders bijvoorbeeld 80 dollarcent krijgen voor elke dollar die ze investeerden.

Dat is momenteel onaanvaardbaar, maar het is wel aanvaardbaar dat een land 20 dollarcent aan hulp ontvangt. Het probleem is uiteindelijk dat elk land die 20 dollarcent aan hulp wil ontvangen.

Elk land in moeilijkheden krijgt onmiddellijk hulp aangeboden, dit onder het mom dat het bankroet van een land tot een Armageddon zou leiden. Het heeft volgens Hassett weinig zin om een dergelijke houding aan te nemen. Hij neemt Ierland als voorbeeld en dat stelt dat een Iers bankroet allesbehalve een Armageddon zou inluiden. Over een schuldherschikking mag zelfs niet worden gepraat. In zo'n schuldherschikking zouden de obligatiehouders bijvoorbeeld 80 dollarcent krijgen voor elke dollar die ze investeerden. Dat is momenteel onaanvaardbaar, maar het is wel aanvaardbaar dat een land 20 dollarcent aan hulp ontvangt. Het probleem is uiteindelijk dat elk land die 20 dollarcent aan hulp wil ontvangen.