De Ieren hielden dan ook het been stijf wat de vennootschapsbelasting betreft en die houding werd de door andere Europese landen niet in dank aanvaard. Van euforie in Ierland was dus gisteren geen sprake.

De nieuwe financieminister Michael Noonan verdedigde echter met vuur de houding van zijn land wat de vennootschapsbelasting betreft. Volgens Noonan is er gewoon geen ruimte om die te verhogen.

Wanneer die belasting omhoog gaat, zou de industrie van het land het zwaar te verduren krijgen. De export zou er onder te lijden hebben, met als gevolg dat Ierland nog minder ruimte zou krijgen om de schulden af te betalen.

De Ieren hielden dan ook het been stijf wat de vennootschapsbelasting betreft en die houding werd de door andere Europese landen niet in dank aanvaard. Van euforie in Ierland was dus gisteren geen sprake. De nieuwe financieminister Michael Noonan verdedigde echter met vuur de houding van zijn land wat de vennootschapsbelasting betreft. Volgens Noonan is er gewoon geen ruimte om die te verhogen. Wanneer die belasting omhoog gaat, zou de industrie van het land het zwaar te verduren krijgen. De export zou er onder te lijden hebben, met als gevolg dat Ierland nog minder ruimte zou krijgen om de schulden af te betalen.