Minister van landbouw Simon Coveney verklaarde gisteren op de Ierse televisie dat de regering wil dat er in de komende twee tot drie weken een oplossing komt voor een aantal problemen.

Die oplossing moet onder andere een herkapitalisatie van de banken inhouden, maar ook een eerlijke verdeling van de lasten. Ierland zet daarmee Europa stevig onder druk.

Dublin dreigt namelijk om de obligatiebezitters mee te doen betalen voor het oplossen van de crisis. Dat doorkruist het Europees scenario, want bijvoorbeeld Duitsland is benauwd dat de Duitse banken rake klappen gaan krijgen bij een unilaterale schuldherschikking.

Minister van landbouw Simon Coveney verklaarde gisteren op de Ierse televisie dat de regering wil dat er in de komende twee tot drie weken een oplossing komt voor een aantal problemen. Die oplossing moet onder andere een herkapitalisatie van de banken inhouden, maar ook een eerlijke verdeling van de lasten. Ierland zet daarmee Europa stevig onder druk. Dublin dreigt namelijk om de obligatiebezitters mee te doen betalen voor het oplossen van de crisis. Dat doorkruist het Europees scenario, want bijvoorbeeld Duitsland is benauwd dat de Duitse banken rake klappen gaan krijgen bij een unilaterale schuldherschikking.