Het Verenigd Koninkrijk, dat geen deel uitmaakt van de eurozone, heeft al hulp aangeboden. Daarnaast kan Ierland rekenen op de steun van het Internationaal Monetair Fonds en van de Europese Unie.

Dat aanbod is niet zonder eigenbelang, want de Britse banken behoren tot de grootste beleggers in Ierse staatsobligaties. Die banken kunnen dus hard geraakt worden wanneer Ierland bankroet zou worden verklaard.

Gisteren nam de onrust over de Ierse problemen weer wat af, maar de financiële markten blijven zich onderhuids toch zorgen maken dat de begrotingscrisis zich gaat uitbreiden richting Portugal, Spanje en Italië.

Het Verenigd Koninkrijk, dat geen deel uitmaakt van de eurozone, heeft al hulp aangeboden. Daarnaast kan Ierland rekenen op de steun van het Internationaal Monetair Fonds en van de Europese Unie. Dat aanbod is niet zonder eigenbelang, want de Britse banken behoren tot de grootste beleggers in Ierse staatsobligaties. Die banken kunnen dus hard geraakt worden wanneer Ierland bankroet zou worden verklaard. Gisteren nam de onrust over de Ierse problemen weer wat af, maar de financiële markten blijven zich onderhuids toch zorgen maken dat de begrotingscrisis zich gaat uitbreiden richting Portugal, Spanje en Italië.