Het zal duidelijk zijn dat de problemen in de Verenigde Staten nog niet achter de rug zijn. Op de Brusselse beurs valt vanmorgen weinig te beleven.

Eamon Gilmore, de Ierse vice-premier, hoopt uit het EU/IMF hulpprogramma te raken dat in november 2010 werd aangevraagd toen het land op de rand van de afgrond stond. Ierland zal als winnaar uit de crisis komen, aldus Gilmore, en zo bewijzen dat besparingen wel degelijk werken.

Hij gelooft dat de arbeidsmarkt sterk zal kunnen groeien, dankzij een economie die zich herstelt. Het is volgens de minister belangrijk dat Ierland de jeugd opnieuw een toekomst kan geven, want veel Ieren zijn in de afgelopen maanden gedwongen geweest om uit te wijken.

Het zal duidelijk zijn dat de problemen in de Verenigde Staten nog niet achter de rug zijn. Op de Brusselse beurs valt vanmorgen weinig te beleven. Eamon Gilmore, de Ierse vice-premier, hoopt uit het EU/IMF hulpprogramma te raken dat in november 2010 werd aangevraagd toen het land op de rand van de afgrond stond. Ierland zal als winnaar uit de crisis komen, aldus Gilmore, en zo bewijzen dat besparingen wel degelijk werken. Hij gelooft dat de arbeidsmarkt sterk zal kunnen groeien, dankzij een economie die zich herstelt. Het is volgens de minister belangrijk dat Ierland de jeugd opnieuw een toekomst kan geven, want veel Ieren zijn in de afgelopen maanden gedwongen geweest om uit te wijken.