Financieminister Brian Lenihan zou met de nieuwe kapitaalinjectie uiteindelijk de bedoeling hebben om de Core Tier 1 capital ratio van Allied Irish Banks op te trekken tot 8%.

De Ierse staat bezit al bijna 19% in Allied Irish Banks en zal door de nieuwe kapitaalinjectie dat belang optrekken tot een meerderheidsbelang. Ooit was Allied Irish Banks de grootste Ierse bank, maar de crisis heeft AIB op de knieën gekregen.

Lenihan wil beroep doen op een uitspraak van het High Court om te vermijden dat hij de toestemming van de aandeelhouders van Allied Irish Banks moet vragen. Het bericht werd overigens nog niet bevestigd.

Financieminister Brian Lenihan zou met de nieuwe kapitaalinjectie uiteindelijk de bedoeling hebben om de Core Tier 1 capital ratio van Allied Irish Banks op te trekken tot 8%. De Ierse staat bezit al bijna 19% in Allied Irish Banks en zal door de nieuwe kapitaalinjectie dat belang optrekken tot een meerderheidsbelang. Ooit was Allied Irish Banks de grootste Ierse bank, maar de crisis heeft AIB op de knieën gekregen. Lenihan wil beroep doen op een uitspraak van het High Court om te vermijden dat hij de toestemming van de aandeelhouders van Allied Irish Banks moet vragen. Het bericht werd overigens nog niet bevestigd.