Dublin stelt voor om de bank op te splitsen in een goede en een slechte bank, maar kan nog een timeframe noch een prijs op de transactie plakken. De kostprijs van de hele operatie zal in oktober worden bekendgemaakt.

Ierland wacht nu op een beslissing van de Europese Commissie over het lot van Anglo Irish Bank, de bank die tot over de oren in de problemen zit. Van die beslissing zal afhangen of Anglo Irish Bank mag blijven bestaan of moet verdwijnen.

Amit Kara, econoom bij Morgan Stanley, is van mening dat de problemen van Ierland dieper zitten dan algemeen wordt aangenomen. De economie van het land is te weinig competitief.

Kara gelooft echter dat de Ierse economie haar schulden zal kunnen doorrollen en dat het land dus aan haar verplichtingen zal kunnen blijven voldoen. Volgens Kara is de situatie van Ierland comfortabeler dan die van Spanje.

De National Asset Management Agency (NAMA) waarschuwde echter dat het garantieschema van de overheid voor de bankverplichtingen dreigt mist te lopen.

Het schema sprak eerst van een winst van 2,40 miljard euro, maar zou nu op een verlies afstevenen. Vooral Anglo Irish Bank is daar verantwoordelijk voor.

Dublin stelt voor om de bank op te splitsen in een goede en een slechte bank, maar kan nog een timeframe noch een prijs op de transactie plakken. De kostprijs van de hele operatie zal in oktober worden bekendgemaakt. Ierland wacht nu op een beslissing van de Europese Commissie over het lot van Anglo Irish Bank, de bank die tot over de oren in de problemen zit. Van die beslissing zal afhangen of Anglo Irish Bank mag blijven bestaan of moet verdwijnen. Amit Kara, econoom bij Morgan Stanley, is van mening dat de problemen van Ierland dieper zitten dan algemeen wordt aangenomen. De economie van het land is te weinig competitief. Kara gelooft echter dat de Ierse economie haar schulden zal kunnen doorrollen en dat het land dus aan haar verplichtingen zal kunnen blijven voldoen. Volgens Kara is de situatie van Ierland comfortabeler dan die van Spanje. De National Asset Management Agency (NAMA) waarschuwde echter dat het garantieschema van de overheid voor de bankverplichtingen dreigt mist te lopen. Het schema sprak eerst van een winst van 2,40 miljard euro, maar zou nu op een verlies afstevenen. Vooral Anglo Irish Bank is daar verantwoordelijk voor.