Dermot O'Leary, chief economist bij Goodbody Stockbrokers in Dublin, merkte terecht op dat al voor de gesprekken effectief begonnen waren een beslissing op de lange baan werd geschoven.

Bovendien ziet het er niet naar uit dat Ierland de gevraagde verlaging van de rentelasten snel gaat krijgen. Die zouden moeten beletten dat het land nog verder wegzinkt in het moeras.

Ierland wacht nu op de uitslag van de stress tests in de banksector. Die uitslag wordt op donderdag 31 maart bekendgemaakt. De analisten hopen dan eindelijk een definitief zicht te krijgen op het gat dat de banken geslagen hebben.

Dermot O'Leary, chief economist bij Goodbody Stockbrokers in Dublin, merkte terecht op dat al voor de gesprekken effectief begonnen waren een beslissing op de lange baan werd geschoven. Bovendien ziet het er niet naar uit dat Ierland de gevraagde verlaging van de rentelasten snel gaat krijgen. Die zouden moeten beletten dat het land nog verder wegzinkt in het moeras. Ierland wacht nu op de uitslag van de stress tests in de banksector. Die uitslag wordt op donderdag 31 maart bekendgemaakt. De analisten hopen dan eindelijk een definitief zicht te krijgen op het gat dat de banken geslagen hebben.