Lenihan is van mening dat het lont aan de tijdbom die de banksector was, is weggetrokken. Ierland heeft van zijn problemen geen geheim gemaakt en wordt daar nu voor afgestraft.

Naar de mening van de minister kan er sneller een oplossing worden gevonden voor problemen wanneer die ook snel naar buiten worden gebracht. Hij reageerde daarmee op de beslissing om Anglo Irish Bank op te splitsen.

Volgens Lenihan was snel mogelijk noodzakelijk omdat Standard & Poor's vorige maand de kredietrating voor Ierland verlaagde. De minister verwacht dat de Ierse economie zich gaat stabiliseren na een forse daling in de loop van vorig jaar.

Lenihan is van mening dat het lont aan de tijdbom die de banksector was, is weggetrokken. Ierland heeft van zijn problemen geen geheim gemaakt en wordt daar nu voor afgestraft. Naar de mening van de minister kan er sneller een oplossing worden gevonden voor problemen wanneer die ook snel naar buiten worden gebracht. Hij reageerde daarmee op de beslissing om Anglo Irish Bank op te splitsen. Volgens Lenihan was snel mogelijk noodzakelijk omdat Standard & Poor's vorige maand de kredietrating voor Ierland verlaagde. De minister verwacht dat de Ierse economie zich gaat stabiliseren na een forse daling in de loop van vorig jaar.