Het ziet er bovendien uit naar uit dat Ierland er economisch snel weer bovenop zal zijn. De regering heeft de groeiprognoses voor het huidige fiscale jaar in ieder geval naar beneden aangepast.

Er wordt nu nog gerekend op een groei met 1,50%, waar drie weken geleden nog werd uitgegaan van 2,25%. Dat betekent dat de economische omstandigheden snel verslechteren.

Ierland heeft zelf al aangegeven dat de rentelast op de ontvangen steun veel te hoog is. Deze hangt als een molensteen rond de nek van de regering in Dublin, die met Europa over een alternatieve oplossing onderhandelt.

Het ziet er bovendien uit naar uit dat Ierland er economisch snel weer bovenop zal zijn. De regering heeft de groeiprognoses voor het huidige fiscale jaar in ieder geval naar beneden aangepast. Er wordt nu nog gerekend op een groei met 1,50%, waar drie weken geleden nog werd uitgegaan van 2,25%. Dat betekent dat de economische omstandigheden snel verslechteren. Ierland heeft zelf al aangegeven dat de rentelast op de ontvangen steun veel te hoog is. Deze hangt als een molensteen rond de nek van de regering in Dublin, die met Europa over een alternatieve oplossing onderhandelt.