Evenals Ierland heeft Spanje hulp moeten vragen voor haar banken na het uiteenspatten van een vastgoedzeepbel. De Spanjaarden wachten nu op de resultaten van stress tests voor haar banken, kwestie van aan de weet te komen hoe groot het uiteindelijk gat gaat zijn.

Wees op een worst case scenario voorbereid

Eoin Fahy, econoom bij Kleinwort Benson Investors in Dublin, waarschuwt de Spanjaarden dat ze zich op een worst case scenario moeten voorbereiden wat het totale gat gaat zijn.

Dat bedrag moet vervolgens veiligheidshalve worden verdubbeld en dan zijn we ongeveer in de buurt van wat de totale schade gaat zijn.

Spanje heeft al het zekere voor het onzekere genomen door 100 miljard euro aan hulp te vragen, waar volgens het IMF het gat maar 40 miljard euro bedroeg.

Het plaatje is echter allesbehalve duidelijk en uiteindelijk zou het gat in Spanje veel groter kunnen zijn dan iedereen ook maar durft te vermoeden.

Evenals Ierland heeft Spanje hulp moeten vragen voor haar banken na het uiteenspatten van een vastgoedzeepbel. De Spanjaarden wachten nu op de resultaten van stress tests voor haar banken, kwestie van aan de weet te komen hoe groot het uiteindelijk gat gaat zijn. Wees op een worst case scenario voorbereid Eoin Fahy, econoom bij Kleinwort Benson Investors in Dublin, waarschuwt de Spanjaarden dat ze zich op een worst case scenario moeten voorbereiden wat het totale gat gaat zijn. Dat bedrag moet vervolgens veiligheidshalve worden verdubbeld en dan zijn we ongeveer in de buurt van wat de totale schade gaat zijn. Spanje heeft al het zekere voor het onzekere genomen door 100 miljard euro aan hulp te vragen, waar volgens het IMF het gat maar 40 miljard euro bedroeg. Het plaatje is echter allesbehalve duidelijk en uiteindelijk zou het gat in Spanje veel groter kunnen zijn dan iedereen ook maar durft te vermoeden.