Mogelijk wordt het plan voorgesteld in de buurt van de datum van de publicatie van de begroting voor volgend jaar. De datum van die publicatie is voorzien voor dinsdag 7 december.

Alan McQuaid, chief economist bij Bloxham Stockbrokers in Dublin, waarschuwt dat de opwaartse beweging in de obligatierendementen niet te lang meer mag blijven duren, want Ierland dreigt in ademnood te raken.

Volgens David Keeble, global head of fixed-income strategy bij Credit Agricole Corprate & Investment Bank, volgt Ierland de juiste politiek, maar blijft het moeilijk om de financiële markten daarvan te overtuigen.

Toch is volgens Keeble van mening dat de kans klein is dat er een reddingsplan voor Ierland moet komen, zoals dat er voordien voor Griekenland noodzakelijk was.

Hij sluit nietttemin niet uit dat het land binnen een periode van twee jaar beroep zal moeten doen op het European Financial Stability Fund.

Mogelijk wordt het plan voorgesteld in de buurt van de datum van de publicatie van de begroting voor volgend jaar. De datum van die publicatie is voorzien voor dinsdag 7 december. Alan McQuaid, chief economist bij Bloxham Stockbrokers in Dublin, waarschuwt dat de opwaartse beweging in de obligatierendementen niet te lang meer mag blijven duren, want Ierland dreigt in ademnood te raken. Volgens David Keeble, global head of fixed-income strategy bij Credit Agricole Corprate & Investment Bank, volgt Ierland de juiste politiek, maar blijft het moeilijk om de financiële markten daarvan te overtuigen. Toch is volgens Keeble van mening dat de kans klein is dat er een reddingsplan voor Ierland moet komen, zoals dat er voordien voor Griekenland noodzakelijk was. Hij sluit nietttemin niet uit dat het land binnen een periode van twee jaar beroep zal moeten doen op het European Financial Stability Fund.