Ierland slaagde er deze week weliswaar met succes in om obligaties geplaatst te krijgen, maar is daarmee nog niet op het droge. Op een aantal vragen heeft het team van Cowen nog geen antwoord kunnen geven.

Zo is het onduidelijk hoeveel de redding van Anglo Irish Bank Corporation uiteindelijk gaat kosten. De overheid heeft al 22 miljard euro in de bank gestopt, maar volgens Standard & Poor's zal het totale benodigde bedrag oplopen tot 35 miljard euro.

Ierland staat voor de ergste crisis in zijn geschiedenis, zo luidt de mening van Willem Buiter, chief economist bij Citigroup.

Cowen zal namelijk nog meer besparingsmaatregelen moeten aankondigen en dat gaat hem door de bevolking van zijn land niet in dank afgenomen worden. Die bevolking staat voor een periode van algemeen welvaartsverlies en zelfs verarming.

Ierland slaagde er deze week weliswaar met succes in om obligaties geplaatst te krijgen, maar is daarmee nog niet op het droge. Op een aantal vragen heeft het team van Cowen nog geen antwoord kunnen geven. Zo is het onduidelijk hoeveel de redding van Anglo Irish Bank Corporation uiteindelijk gaat kosten. De overheid heeft al 22 miljard euro in de bank gestopt, maar volgens Standard & Poor's zal het totale benodigde bedrag oplopen tot 35 miljard euro. Ierland staat voor de ergste crisis in zijn geschiedenis, zo luidt de mening van Willem Buiter, chief economist bij Citigroup. Cowen zal namelijk nog meer besparingsmaatregelen moeten aankondigen en dat gaat hem door de bevolking van zijn land niet in dank afgenomen worden. Die bevolking staat voor een periode van algemeen welvaartsverlies en zelfs verarming.