De regering annuleerde een veiling van Ierse overheidsobligaties die deze week had moeten plaatsvinden. Het rendement op de 10-jarige Ierse staatsobligatie bereikte vorige week een nieuwe piek, de spread met Duitse staatsobligaties bedroeg 454 basispunten.

Financieminister Brian Lenihan beklemtoonde nogmaals dat zijn land volledig gefinancierd is tot medio 2011. Volgend jaar lopen voor een bedrag van maar 4,40 miljard euro obligaties af.

In het geval van Griekenland gaat het om 27 miljard euro aan obligaties die volgend jaar aflopen. Jens Peter Soerensen, analist bij Danske Bank A/S, is van mening dat de Ierse regering weliswaar wat tijd heeft gekocht, maar dat daarmee de problemen nog niet zijn opgelost.

De regering annuleerde een veiling van Ierse overheidsobligaties die deze week had moeten plaatsvinden. Het rendement op de 10-jarige Ierse staatsobligatie bereikte vorige week een nieuwe piek, de spread met Duitse staatsobligaties bedroeg 454 basispunten. Financieminister Brian Lenihan beklemtoonde nogmaals dat zijn land volledig gefinancierd is tot medio 2011. Volgend jaar lopen voor een bedrag van maar 4,40 miljard euro obligaties af. In het geval van Griekenland gaat het om 27 miljard euro aan obligaties die volgend jaar aflopen. Jens Peter Soerensen, analist bij Danske Bank A/S, is van mening dat de Ierse regering weliswaar wat tijd heeft gekocht, maar dat daarmee de problemen nog niet zijn opgelost.