De Europese Commissie moet echter nog haar toestemming geven voor de deze fusie. De regering in Dublin heeft beide banken al opdracht gegeven om activa te verkopen.

Oliver Gilvarry, head of research bij Dolmen Securities, spreekt van een stap in de goede richting. Toch is het nog onzeker op welke manier de deleveraging bij de Ierse banken precies gaat gebeuren.

Hij sluit bovendien niet uit dat als gevolg van de reorganisatie opnieuw gaten in de balansen van de banken gaan opduiken, gaten die door de Ierse staat gevuld gaat moeten worden.

De Europese Commissie moet echter nog haar toestemming geven voor de deze fusie. De regering in Dublin heeft beide banken al opdracht gegeven om activa te verkopen. Oliver Gilvarry, head of research bij Dolmen Securities, spreekt van een stap in de goede richting. Toch is het nog onzeker op welke manier de deleveraging bij de Ierse banken precies gaat gebeuren. Hij sluit bovendien niet uit dat als gevolg van de reorganisatie opnieuw gaten in de balansen van de banken gaan opduiken, gaten die door de Ierse staat gevuld gaat moeten worden.