De Ierse risico-opslag daalde in de afgelopen dagen fors, waardoor deze voor de 10-jaars rente vorige week 799 bps na een hoogtepunt van 1154 bps eerder in de maand.

Door het lagere rentepercentage op de noodleningen van het EFSF is Ierland per jaar Eur 800 mln minder kwijt aan rentebetalingen.

Daarnaast werd week bekend dat een consortium van vijf investeerders een belang van 35% in Bank of Ireland overneemt van de overheid.

Hierdoor wordt het aandeel van de Ierse overheid beperkt tot 15%. Deze investering, de eerste van private investeerders in de Ierse bankensector sinds het begin van de crisis, is een duidelijk positief signaal voor Ierland.

De investering van de overheid in de bankensector valt lager uit en het toont dat private investeerders vertrouwen krijgen in een herstel van de Ierse economie in de komende jaren.

De Ierse risico-opslag daalde in de afgelopen dagen fors, waardoor deze voor de 10-jaars rente vorige week 799 bps na een hoogtepunt van 1154 bps eerder in de maand. Door het lagere rentepercentage op de noodleningen van het EFSF is Ierland per jaar Eur 800 mln minder kwijt aan rentebetalingen. Daarnaast werd week bekend dat een consortium van vijf investeerders een belang van 35% in Bank of Ireland overneemt van de overheid. Hierdoor wordt het aandeel van de Ierse overheid beperkt tot 15%. Deze investering, de eerste van private investeerders in de Ierse bankensector sinds het begin van de crisis, is een duidelijk positief signaal voor Ierland. De investering van de overheid in de bankensector valt lager uit en het toont dat private investeerders vertrouwen krijgen in een herstel van de Ierse economie in de komende jaren.