De Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker is van mening dat Ierland snel een beslissing moet treffen. De financiële markten geloven dat die er ook inderdaad gaat komen, gezien de terug van de rust in de afgelopen uren.

Het EU en het IMF zullen vandaag de financiën van de Ierse banken bekijken, waarna er een beslissing kan vallen. Uiteindelijk zal de vraag voor hulp vanuit Ierland zelf moeten komen.

Het is de bedoeling dat experts gaan vaststellen of Ierland het bankenprobleem zelf kan oplossen dan wel of er buitenlandse hulp noodzakelijk is. Adam Carr, senior econoom in Sydney bij ICAP Australia Ltd, is van mening dat er wel degelijk een oplossing in de maak is.

De Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker is van mening dat Ierland snel een beslissing moet treffen. De financiële markten geloven dat die er ook inderdaad gaat komen, gezien de terug van de rust in de afgelopen uren. Het EU en het IMF zullen vandaag de financiën van de Ierse banken bekijken, waarna er een beslissing kan vallen. Uiteindelijk zal de vraag voor hulp vanuit Ierland zelf moeten komen. Het is de bedoeling dat experts gaan vaststellen of Ierland het bankenprobleem zelf kan oplossen dan wel of er buitenlandse hulp noodzakelijk is. Adam Carr, senior econoom in Sydney bij ICAP Australia Ltd, is van mening dat er wel degelijk een oplossing in de maak is.