Het wachten is nu op de nieuwe stress tests voor de Ierse banken, die waarschijnlijk op 31 maart gepubliceerd gaan worden. Daarna zou duidelijk moeten worden hoeveel geld de Ierse banken nu eigenlijk nodig hebben.

Centraal in het debat over een verlaging van de rentelasten staat uiteraard de Ierse vennootschapsbelasting, die met 12,50% naar de mening van de andere Europese landen te laag is.

Kevin Conway, fiscaal adviseur bij King & Spalding, merkt op dat verschillende Duitse banken en verzekeraars dochters in Ierland hebben opgericht, speciaal om van de lage belastingvoet te kunnen genieten. Een dergelijke situatie is vanzelfsprekend niet langer houdbaar, Ierland zal op dat vlak dus toegevingen moeten doen.

Het wachten is nu op de nieuwe stress tests voor de Ierse banken, die waarschijnlijk op 31 maart gepubliceerd gaan worden. Daarna zou duidelijk moeten worden hoeveel geld de Ierse banken nu eigenlijk nodig hebben. Centraal in het debat over een verlaging van de rentelasten staat uiteraard de Ierse vennootschapsbelasting, die met 12,50% naar de mening van de andere Europese landen te laag is. Kevin Conway, fiscaal adviseur bij King & Spalding, merkt op dat verschillende Duitse banken en verzekeraars dochters in Ierland hebben opgericht, speciaal om van de lage belastingvoet te kunnen genieten. Een dergelijke situatie is vanzelfsprekend niet langer houdbaar, Ierland zal op dat vlak dus toegevingen moeten doen.