Wilbur Ross, chairman en CEO van W.L. Ross & Co., is allesbehalve pessimistisch. Ierland mag zich verwachten aan een V-vormig herstel, aldus Ross. Die heeft met de Ierse overheid een overeenkomst bereikt over de aankoop van de spaarbank EBS.

Ross geeft toe dat Ierland gedurende een korte periode een moeilijke tijd gaat beleven. De Ierse regering heeft de zaken echter krachtig aangepakt, onder het motto dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken.

Volgens Ross gaat het ongeveer een jaar duren alvorens de Ierse economie er opnieuw bovenop zal zijn. De Ierse opleving zal volgens hem in schril contrast staan met de situatie in andere Europese landen, die economisch gaan blijven ploeteren.

Wilbur Ross, chairman en CEO van W.L. Ross & Co., is allesbehalve pessimistisch. Ierland mag zich verwachten aan een V-vormig herstel, aldus Ross. Die heeft met de Ierse overheid een overeenkomst bereikt over de aankoop van de spaarbank EBS. Ross geeft toe dat Ierland gedurende een korte periode een moeilijke tijd gaat beleven. De Ierse regering heeft de zaken echter krachtig aangepakt, onder het motto dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken. Volgens Ross gaat het ongeveer een jaar duren alvorens de Ierse economie er opnieuw bovenop zal zijn. De Ierse opleving zal volgens hem in schril contrast staan met de situatie in andere Europese landen, die economisch gaan blijven ploeteren.