Fitch verlaagde de kredietrating voor Ierland van A+ naar BBB+, waarbij de rating nog steeds drie streepjes boven de non-investment grade blijft. Aanleiding voor de downgrading is de opgelopen kostprijs voor de redding van het banksysteem.

Jens Nordvig, managing director of currency research in New York voor Nomura Holdings, stelt vast dat er op de markt nog steeds heel wat onzekerheid over het lot van Ierland heerst.

De 'Ierse koorts' weegt op de koers van de euro, terwijl anderzijds de dollar opnieuw profiteerde van een paar meevallende macro-economische indicatoren. Dat verklaart waarom de Dollar Index opnieuw is gestegen.

Fitch verlaagde de kredietrating voor Ierland van A+ naar BBB+, waarbij de rating nog steeds drie streepjes boven de non-investment grade blijft. Aanleiding voor de downgrading is de opgelopen kostprijs voor de redding van het banksysteem. Jens Nordvig, managing director of currency research in New York voor Nomura Holdings, stelt vast dat er op de markt nog steeds heel wat onzekerheid over het lot van Ierland heerst. De 'Ierse koorts' weegt op de koers van de euro, terwijl anderzijds de dollar opnieuw profiteerde van een paar meevallende macro-economische indicatoren. Dat verklaart waarom de Dollar Index opnieuw is gestegen.