In een statement donderdagavond liet de ECB zich positief uit over de herkapitalisatie. Hierdoor zal de bank voor liquiditeitsverschaffing voortaan alle obligaties accepteren die gegarandeerd zijn door de Ierse staat, ongeacht de

rating.

Zowel voor de Ierse banken als voor de ECB zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers een faciliteit goed zijn, omdat het onzekerheid over de financiering weghaalt en de ECB de normalisatie van het monetaire beleid voort kan zetten. Vooralsnog stuit dit op interne verdeeldheid bij de ECB en juridische belemmeringen.

De rentekorting over de leningen uit het noodfonds hangt nog in de lucht, en zal deze week vrijdag weer op de agenda staan bij een vergadering van de ministers van Financiën van de eurolanden.

In een statement donderdagavond liet de ECB zich positief uit over de herkapitalisatie. Hierdoor zal de bank voor liquiditeitsverschaffing voortaan alle obligaties accepteren die gegarandeerd zijn door de Ierse staat, ongeacht de rating. Zowel voor de Ierse banken als voor de ECB zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers een faciliteit goed zijn, omdat het onzekerheid over de financiering weghaalt en de ECB de normalisatie van het monetaire beleid voort kan zetten. Vooralsnog stuit dit op interne verdeeldheid bij de ECB en juridische belemmeringen. De rentekorting over de leningen uit het noodfonds hangt nog in de lucht, en zal deze week vrijdag weer op de agenda staan bij een vergadering van de ministers van Financiën van de eurolanden.