Het gaat om Eur 10 miljard bezuinigingen bij de overheid en belasting verhogingen voor een bedrag van Eur 5 miljard over een periode van 4 jaar. Dit zou het begrotingstekort terug moeten dringen richting de Europese richtlijn van 3% van het bbp in 2014.

Critici echter zijn bang dat de aangekondigde maatregelen het land dieper in een economische crisis kunnen sturen, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.

Ondanks de nu aangekondigde maatregelen denkt de Ierse regering dat de economie met gemiddeld 2,75% per jaar kan groeien over de periode van 2011 tot 2014.

Het gaat om Eur 10 miljard bezuinigingen bij de overheid en belasting verhogingen voor een bedrag van Eur 5 miljard over een periode van 4 jaar. Dit zou het begrotingstekort terug moeten dringen richting de Europese richtlijn van 3% van het bbp in 2014. Critici echter zijn bang dat de aangekondigde maatregelen het land dieper in een economische crisis kunnen sturen, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. Ondanks de nu aangekondigde maatregelen denkt de Ierse regering dat de economie met gemiddeld 2,75% per jaar kan groeien over de periode van 2011 tot 2014.