Volgens sommige analisten zal er veel meer geld nodig zijn om Ierland voor een faillissement te behoeden. Daarbij lijkt het dat er voor de bezitters van aandelen en obligaties van de Ierse banken niet veel meer te rapen gaat vallen.

Constantin Gurdgiev, professor economie aan het Trinity College in Dublin en een economische adviseur bij IBM in Europa, meent dat de Ierse regering zelf onmogelijk kan inschatten hoe groot het gat is.

De Ierse televisiezender RTE meende gisteren te weten dat de helft van de 85 miljard euro die door Cowen naar voren werd geschoven, bedoeld is om de banken te ondersteunen. De andere helft zou voor de overheid bestemd zijn. Gurdgiev denkt echter eerder aan een bedrag van 120 tot 130 miljard euro.

Volgens sommige analisten zal er veel meer geld nodig zijn om Ierland voor een faillissement te behoeden. Daarbij lijkt het dat er voor de bezitters van aandelen en obligaties van de Ierse banken niet veel meer te rapen gaat vallen. Constantin Gurdgiev, professor economie aan het Trinity College in Dublin en een economische adviseur bij IBM in Europa, meent dat de Ierse regering zelf onmogelijk kan inschatten hoe groot het gat is. De Ierse televisiezender RTE meende gisteren te weten dat de helft van de 85 miljard euro die door Cowen naar voren werd geschoven, bedoeld is om de banken te ondersteunen. De andere helft zou voor de overheid bestemd zijn. Gurdgiev denkt echter eerder aan een bedrag van 120 tot 130 miljard euro.