Een woordvoerder van het Iers ministerie van Financiën weigerde het bericht te bevestigen, maar naar verluidt zouden de Ierse banken op Europese steun kunnen rekenen.

Vandaag is er een ontmoeting gepland tussen de Ieren en de Europese Unie, met de financiering van de banken als mogelijk agendapunt. In de huidige omstandigheden is het voor de Ierse banken onmogelijk om via een kapitaalverhoging geld op te halen.

Gouverneur Patrick Honohan van de Ierse bank overweegt als mogelijke oplossing om de banken te overkapitaliseren. Dat betekent dat de Tier 1 capital ratio op het einde van dit jaar minstens 7% moeten bedragen.

Een woordvoerder van het Iers ministerie van Financiën weigerde het bericht te bevestigen, maar naar verluidt zouden de Ierse banken op Europese steun kunnen rekenen. Vandaag is er een ontmoeting gepland tussen de Ieren en de Europese Unie, met de financiering van de banken als mogelijk agendapunt. In de huidige omstandigheden is het voor de Ierse banken onmogelijk om via een kapitaalverhoging geld op te halen. Gouverneur Patrick Honohan van de Ierse bank overweegt als mogelijke oplossing om de banken te overkapitaliseren. Dat betekent dat de Tier 1 capital ratio op het einde van dit jaar minstens 7% moeten bedragen.