Ierland kan beter failliet gaan dan hulp aanvaarden, zo meent Lynn. Premier Brian Cowen kan het voorgestelde reddingsplan nog steeds weigeren. Dat lijkt waanzin, maar is het misschien wel niet.

Lynn merkt op dat de voorwaarden verbonden aan de lening zo streng zijn dat Dublin ze beter kan weigeren. Wanneer Ierland eens aan de leiband van de EU loopt, zal het land daar moeilijk wegraken.

Bovendien is de situatie bij de Ierse banken zo slecht dat ze het simpelweg niet waard zijn om gered te worden. Lynn merkt verder op dat failliet gaan minder erg is dan meestal wordt voorgesteld.

Ierland kan beter failliet gaan dan hulp aanvaarden, zo meent Lynn. Premier Brian Cowen kan het voorgestelde reddingsplan nog steeds weigeren. Dat lijkt waanzin, maar is het misschien wel niet. Lynn merkt op dat de voorwaarden verbonden aan de lening zo streng zijn dat Dublin ze beter kan weigeren. Wanneer Ierland eens aan de leiband van de EU loopt, zal het land daar moeilijk wegraken. Bovendien is de situatie bij de Ierse banken zo slecht dat ze het simpelweg niet waard zijn om gered te worden. Lynn merkt verder op dat failliet gaan minder erg is dan meestal wordt voorgesteld.