Juncker sprak bovendien verzoenende taal in verband met een mogelijke escalatie van de begrotingscrisis. Portugal staat volgens de Luxemburger er financieel nog altijd goed voor.

Daar zal op korte of middellange termijn geen verandering in komen. Het feit dat de Ierse problematiek op relatief korte termijn werd geregeld, zou volgens Juncker als een bewijs van financiële stabiliteit mogen worden beschouwd.

Hij verwacht dat het reddingsplan tegen het einde van deze maand zal rond zijn, wat betekent dat er snel wordt gewerkt. Woordvoerder Steffen Seibert van de Duitse regering liet nog weten dat hoe sneller het reddingsplan wordt ingevuld, hoe kleiner de kansen op besmetting zijn.

Portugal is volgens Seibert niet te vergelijken met Ierland, omdat de banksector in eerstgenoemd land relatief gezond is.

Juncker sprak bovendien verzoenende taal in verband met een mogelijke escalatie van de begrotingscrisis. Portugal staat volgens de Luxemburger er financieel nog altijd goed voor. Daar zal op korte of middellange termijn geen verandering in komen. Het feit dat de Ierse problematiek op relatief korte termijn werd geregeld, zou volgens Juncker als een bewijs van financiële stabiliteit mogen worden beschouwd. Hij verwacht dat het reddingsplan tegen het einde van deze maand zal rond zijn, wat betekent dat er snel wordt gewerkt. Woordvoerder Steffen Seibert van de Duitse regering liet nog weten dat hoe sneller het reddingsplan wordt ingevuld, hoe kleiner de kansen op besmetting zijn. Portugal is volgens Seibert niet te vergelijken met Ierland, omdat de banksector in eerstgenoemd land relatief gezond is.